Make-A-Wish Nederland is het Goede Doel 2017 van de Barchemse 4Daagse

Elk jaar zet de Barchemse 4Daagse een organisatie in het zonnetje die onze steun en aandacht verdient. Dit jaar is Make-A-Wish Nederland de gelukkige. Deze stichting vervult al bijna 30 jaar de liefste wensen van kinderen en jongeren van 3 tot 18 jaar die een levensbedreigende ziekte hebben. Bijvoorbeeld door een dag te organiseren waarop ze als kind centraal staan, en niet als patiĆ«nt, waarbij ze hun zorgen even vergeten. De uitvoering van zo’n wens komt niet zomaar uit de lucht vallen – en hiervoor is mankracht en geld nodig.

Voorzitter Henk Luesink van de Barchemse 4Daagse overhandigde op 24 april een cheque van 250 euro aan Hanneke Kolste, vrijwilligster bij Make-A-Wish Nederland en al jarenlang deelnemer aan de Barchemse 4Daagse. Samen met haar dochter doet ze dit jaar voor de vijfde maal mee aan ons wandelevenement. In 1995 kwam Hanneke voor het eerst in aanraking met Make-A-Wish Nederland toen een jongen bij haar in de straat kwam wonen die fervent motor-fan was, en bij wie botkanker werd geconstateerd. Make-A-Wish Nederland organiseerde voor hem een dag waarbij zijn liefde voor motorrijden en -crossen centraal stond. Deze dag bleek voor hem, zijn familie en iedereen die er nauw bij betrokken was, een onvergetelijke ervaring. Sinds 2010 zet Hanneke zich actief in als vrijwilligster fondsenwerving voor Make-A-Wish Nederland.

Wilt u ook een financiĆ«le bijdrage doen? Tijdens de Barchemse 4Daagse, dit jaar van donderdag 29 juni tot en met zondag 2 juli, staat in de sporthal van Dorpshuis ’t Onderschoer in Barchem nabij de infobalie een bus waarin u een bijdrage kunt deponeren. Meer informatie over Make-A-Wish Nederland vindt u op www.makeawishnederland.org.