Prima wandeldag ondanks een beetje regen

Voor zaterdag was de weersvoorspelling niet hoopgevend, maar gelukkig viel de praktijk mee. Het was zeker niet droog maar toch ook niet heel nat. Het miezerde en daarvan hadden de meeste wandelaars niet zo heel veel last. Per saldo leverde de derde dag wel wat meer blaren en andere blessures op. Dat kan aan het weer liggen, maar de wandeldagen beginnen nu mogelijk ook hun tol te eisen. Wie zal het zeggen …

Voor verreweg de meeste wandelaars verliep de dag gelukkig prima. Via ’t Soerink en een klein stukje Beekvliet kwamen de wandelaars bij het eerste rustpunt bij De Waltakke, snel gevolgd door het tweede rustpunt bij het gezellige café Florijn in Gelselaar. De wandelaar had het voor het kiezen … of genoot bij beide rustpunten van een lekker kopje koffie! Na Gelselaar ging het via Nettelhorst en de Rengershoek naar Geesteren. Veel open terrein en weidse gezichten kenmerkten de route tot op dat moment. Terwijl de temperatuur toch redelijk op peil was, bleef het zachtjes regenen. Na Geesteren was het op naar Borculo. Daar was er gelegenheid tot rust en medische zorg bij Speeltuin De Koppel.

Als klapstuk van de dag kwamen de wandelaars langs Museum De Lebbenbrugge. Daar was het een drukte van belang. Naast wandelaars was ook de hondenvereniging aanwezig voor (uiteraard!) het trainen van de trouwe viervoeters. Speciaal voor de wandelaars stond daar het gemengde koor Efkes Anders. Dat bracht een hoop sfeer en gezelligheid. Daarna volgde de rust en stilte van één van de mooiste natuurgebieden uit de omgeving, het Stelkampsveld. Op een mooi punt kon men daar genieten van al het lekkers uit de Vitaminebar. En tot slot keerden de wandelaars via de Bosheurne terug naar ’t Onderschoer. Daar was de sfeer super. Het Seniorenorkest De Achterhoek zorgde voor de gezelligheid en de wandelaars konden zich langzaam maar zeker gaan opmaken voor alweer de laatste dag.

Morgen wacht de finish én wacht de wandelaars (hopelijk) een mooi onthaal van familie en vrienden. Ook hen verzoeken wij gebruik te maken van onze grote parkeerplaats om overlast in het centrum van Barchem te voorkomen (zie eerder bericht).