Veel regen verwacht, maar uiteindelijk weinig gekomen

Vandaag was al weer de laatste wandeldag. De route voerde de wandelaars langs Lochem via Exel, en voor de langere afstanden ook via Laren en Harfsen, terug naar Lochem en Barchem. In Laren, bij landgoed Verwolde, kon men even stil staan bij de Dikke Boom (400 tot 450 jaar oud) en “Oom Frits” – de inmiddels overleden zomereik. Twee bezienswaardigheden waar de route nog niet eerder langs kwam.

De wandeling begon ’s ochtends zoals gebruikelijk met de beklimming van de Kale Berg. Bij het koepeltje stond al heel vroeg een zeer enthousiaste violist, vergezeld van een even kundige accordeonist. Met de vrolijke tonen op de achtergrond konden de eerste wandelaars hun weg vervolgen naar Lochem. Het volgende muzikale hoogtepunt kwam bij Erve Harkink. Daar stonden de Zompenkearls voor een muzikaal onthaal van de wandelaars. Daarna langs kasteel De Cloese en dan via Lochem door naar Exel.

Ondertussen klaarde het weer ook op. De regen hield op en bij de finish mochten sommige wandelaars zich verheugen op een (mager) zonnetje. De eerste wandelaar bereikte de finish al om 11.02 uur en daarna volgden er uiteraard steeds meer. Begin van de middag kwamen de meeste wandelaars binnen.

De route was op punten veranderd maar viel gelukkig goed in de smaak. Met name het bezoekje aan Oom Frits en de Dikke Boom vond men de moeite waard. Net voor vier uur ’s middags meldde de laatste wandelaar zich aan de finish. Op het plein bij ’t Onderschoer bleef het nog wel even gezellig.

De organisatie kijkt terug op een mooie 4Daagse. Enthousiaste wandelaars en minstens even enthousiaste vrijwilligers zorgden voor een fantastische sfeer. De weersvoorspelling – drie dagen iets regen, en een vierde dag nog iets meer – bleek uiteindelijk mee te vallen, met mooi wandelweer als resultaat. Iedereen bedankt en tot volgend jaar!