Een mooie maar warme wandeldag zorgt voor veel blaren

Ook de tweede dag bleef het weer ons welgezind. De hele dag was het zonnig en warm. Voor de ene wandelaar een zegen, en voor een ander met plusminus vijfentwintig graden misschien een tikje te warm. Maar aan het weer is nu eenmaal niet te ontkomen. Tot grote problemen leidde de hoge temperatuur gelukkig niet.

De route begon door het prachtige natuurgebied ’t Hagenbeek. De droge en pas gemaaide paden maakten dit mooie deel van de route prima begaanbaar. En natuurlijk waren de vergezichten over het hooi- en grasland weer een lust voor het oog.

Na de pure natuur van ’t Hagenbeek was het weer tijd voor iets heel anders. Bij taveerne De Wildenborcherhof was het goed toeven. De muziek ter plaatse zorgde voor een gezellig sfeertje. Met een groot terras in de schaduw en veel lekkers bij de koffie verzamelde menig wandelaar hier ‘de moed’ voor de rest van de route. Daarnaast was er bij dit rustpunt ook een post van het Rode Kruis.

Eén van de posten die deze dag hard nodig was. Het Rode Kruis meldde namelijk een groter aantal blaren dan gebruikelijk. Niet zo gek, gelet op de hoge temperaturen vandaag. Het Rode Kruis heeft gelukkig de meeste wandelaars weer aardig weten op te lappen en menigeen vervolgde dan ook snel weer de weg.

Via de Gemeente Bronckhorst, wandelgemeente van het jaar, vervolgden de langere afstandswandelaars de route richting Lochem. Alle wandelaars liepen vervolgens via natuurgebied Het Grote Veld naar het volgende rustpunt. Het volgende rustpunt was sporthal De Beemd, voor de gelegenheid omgetoverd tot een rustpunt van formaat. Voor de wandelaars was er soep en koffie en natuurlijk gelegenheid tot zitten.

Na een klein stukje bebouwde kom van Lochem volgde al snel weer een prachtig stukje natuur. Via ’t Venne wandelden de voetgangers langs de Lochemse Berg en daarna de Kale Berg richting Barchem. Met de hoge temperaturen waren de wandelaars blij met de schaduwrijke paden op de weg naar Barchem. En natuurlijk zorgde ook de Vitaminebar weer voor verkoeling en versterking op het laatste deel van de route. De tweede wandeldag zit er dan alweer bijna op. Er is even tijd om te genieten van de muziek van Hermien en Ans in ’t Onderschoer. Daarna gingen de meeste wandelaars weer snel naar huis, camping of hotel om de nodige rust te pakken voor dag drie.