Alweer zon!

Met alweer een zonnige dag achter de rug én opnieuw een zonnige dag in het vooruitzicht lijkt de dertiende 4Daagse vooral een wandelevenement voor zonliefhebbers. Voor verreweg de meeste deelnemers leverden de zon en bijbehorende hoge temperatuur geen problemen op. Maar zoals bij de meeste wandelvierdaagsen telde ook hier de derde dag met een aantal van 48 wandelaars wél de meeste uitvallers: van de 1170 oorspronkelijk aangemelde wandelaars kwamen er op dag drie uiteindelijk 1057 wandelaars reglementair over de finish.

Voor verreweg de meeste wandelaars verliep de dag dus gelukkig prima. Via bos ging het langs de oevers van de Slinge en de Berkel voor de langere afstanden naar café-restaurant Florijn in Gelselaar. Voor de wandelaars van de veertig en vijftig kilometer was de route dit jaar behoorlijk aangepast, en dit zorgde onder meer voor een minibezoekje aan de Provincie Overijssel. Wandelaars van de twintig kilometer liepen vanaf Geesteren direct door naar Borculo.

Zoals altijd was daar dus het bezoek aan Borculo. Alle wandelaars konden genieten van het pittoreske gezicht op de Oude Berkel en de watermolen. Daarna langs de legendarische Prins Hendrikstraat. Dé straat waar al de wandelaars welkom worden geheten door de bewoners. Iedere wandelaar krijgt hier op prinselijke wijze een hart onder de riem gestoken. Nijmeegse taferelen! De broodnodige verzorging door het Rode Kruis was er uiteraard op diverse punten en opnieuw ook bij Speeltuinvereniging De Koppel te Borculo.
Daarna was het weer tijd voor de natuur. Via het prachtige Galgenveld met tolboerderij de Lebbenbrugge werd de Groenlose Slinge overgestoken en begonnen de wandelaars aan het laatste deel door landgoed Beekvliet. Dit laatste deel door – niet onbelangrijk – schaduwrijk gebied was voor de wandelaars een mooi slot van een toch wel pittige wandeldag.

Het horen van de klanken van het Seniorenorkest De Achterhoek in ’t Onderschoer zal menig wandelaar dus – óók figuurlijk – als muziek in de oren hebben geklonken. Even binnen rusten en genieten van de muziek en wellicht een drankje of een ijsje …

En uiteraard was er – zoals alle dagen – ook weer gelegenheid voor de wandelaars om zich te laten behandelen door de in ’t Onderscheur aanwezige fysiotherapeut, Buurtfysio Barchem. Juist met drie wandeldagen achter de rug én nog één dag voor de boeg zeer de moeite waard!