Een prachtige afsluiting van een heerlijke 4Daagse

En wéér werkte het weer mee … Met een lekker zonnetje en een koel ochtendbriesje begon de laatste wandeldag. Deze dag staat traditiegetrouw in het teken van de Twentekanaalroute én de stevige klim direct na de start.

Direct na het verlaten van Barchem leidt de weg namelijk omhoog naar het koepeltje op de Kale berg. De route was natuurlijk beschreven en aangegeven maar de wandelaar met een goed gehoor kwam er zó ook wel. De klanken van panfluit en gitaar kwamen de wandelaars al van verre tegemoet. De zachte melodieke klanken zorgden voor een magische sfeer in deze bosrijke omgeving.

Na dit kleine intermezzo vervolgden de wandelaars de weg naar Lochem. Bij kasteel De Cloese liepen de wandelaars langs de Berkel door naar het centrum van Lochem. Voorbij het centrum kwam de oversteek over de Berkel en kwam de brug over het Twentekanaal in zicht. Na het Twentekanaal genoten de wandelaars van de bosrijke omgeving van het Landgoed Ampsen. De bossen zorgden ook vandaag weer voor de nodige verkoeling.

De temperaturen waren aangenaam maar het bleef opletten geblazen. De vierde zomerdag op rij eiste hier en daar toch wel zo’n tol. Grote problemen bleven gelukkig uit. Met dank aan een hier en daar stevig zomerbriesje.

Onze kilometervreters – de veertig en vijftig kilometerwandelaars – kwamen langs of bezochten rustpunt de Haarbroekse Vijvertuin. Een prachtig plek waar de tuin bezaaid is met spreuken en wijsheden die de wandelaar tot nadenken zouden kunnen stemmen. Of men daar de tijd voor nam, is de vraag. Want er moest nog best een pittig stuk gewandeld worden. Nadat de routes net voor Lochem weer samenkwamen, vervolgde de weg via het centrum van Lochem weer langs het openluchttheater De Zandkuil. En na de trommelklanken van djembéband Tiriba en de welbekende Vitaminebar waren daar alweer de laatste kilometers naar Barchem.

Over de Barcholia van Barchem, ook wel bekend als de Kerklaan, liep men onder de finishvlag over de rode loper ’t Onderschoer binnen. En daar was de sfeer uitgelaten. Met een polonaise, geleid door het afscheid nemende bestuurslid Ab Hamer, knoopten een aantal wandelaars zelfs nog wat extra meters aan de 4Daagse!