Een geslaagde eerste dag

Je hebt mooie wandeldagen en je hebt “pimpelpaarse” wandeldagen met een gouden randje. Vandaag was zo’n paarsgoud-gekleurde dag. De vroege wandelaars startten de dag al met een zonnetje. En die zon bleef ook schijnen – maar wel zonder te overdrijven … Bij een temperatuur van ongeveer 24 graden en nauwelijks wind viel er op het weer dus niks aan te merken.

Na de waarschuwingen van Circulus Berkel was het natuurlijk de vraag of de eikenprocessierups roet in het eten zou gooien. Deze eerste dag lijkt daar geen sprake van te zijn. Vanochtend vroeg behandelde Circulus Berkel nog vier bomen aan de Oude Ruurloseweg in Barchem bij de laatste rustplek voor de finish.

Dan bestond er natuurlijk nog altijd de mogelijkheid dat de routes tegen zouden vallen. Op een aantal punten waren er namelijk wijzigingen en de vraag was natuurlijk of onze wandelaars de wijzigingen zouden bevallen. Het eerste rustpunt voor de wandelaars van de 20 kilometer was zo’n wijziging. Rusten op het terrein van het zwembad “de Meene” in Ruurlo bleek een schot in de roos. Een prachtige plek om even een kopje koffie te nuttigen, oordeelden heel wat wandelaars. Daarna voerde de route naar Kasteel Ruurlo en wandelde men door de prachtige kasteeltuin. Uiteindelijk voerde de wandeling door het centrum van Ruurlo en kon men daar genieten van de muziek van de Zompenkearls. Tot slot wandelde eenieder via een laatste kronkelig bospaadje naar ’t Onderschoer. Aldaar klonken de vrolijke noten van muzikant Jan Verkerk.

Gezien de vele complimenten van de wandelaars, stelde de organisatie tevreden vast dat ook op het onderdeel “routes” de eerste dag geslaagd was. Wij geven de dag dus een tien met een griffel en zien de tweede dag met vertrouwen tegemoet!