Aanhoudend mooi weer op de Berkelroute

De derde dag van de Barchemse 4Daagse 219 … traditioneel weer tijd voor de Berkelroute! Het stabiele zomerweer hield ook de derde dag stand. Dat zorgde dus voor een mooie start van de tweede helft van de 4Daagse. De tocht voerde de wandelaars eerst naar het pittoreske Gelselaar, waar men bij Florijn kon pauzeren. Voor de verzorging van blaren of andere ongemakken was daar een post van het Rode Kruis paraat. De langeafstandswandelaars passeerden nog het minstens even pittoreske Diepenheim. Daarna volgde voor iedereen weer het immer gezellige Geesteren met een eventuele stop bij versboerderij Daalwiek, en dan door naar Borculo.

In de buurt van de Lebbenbrugge was er dit jaar een nieuwtje. Wandelaars konden voor de oversteek van het riviertje de Slinge voor de veerpont kiezen. Dat leverde hier en daar wel wat natte voeten op – er zijn immers grenzen aan de draaglast van een veerpont! Het risico op natte voeten kon overigens wel tot nul worden gereduceerd: er was een alternatieve wandelroute via de traditionele brug beschikbaar.

Daarna vervolgde men de route door natuurgebied het Stelkampsveld. Een bijzonder fraai gebied waar de natuurliefhebber zijn hart kon ophalen.

Het muzikale welkom in ‘t Onderschoer werd vandaag verzorgd door Jos ten Hoopen, vergezeld door een Twentse kompaan met gitaar. Rond vijf uur – toen alle wandelaars al ruim binnen waren – bluste een verfrissende regenbui de dag af. Zonder noemenswaardige problemen was ook dit een prima wandeldag.