… en een mooi einde van de editie 2019

De vierde dag en tevens laatste dag begon traditiegetrouw met de beklimming van de Kale Berg. Een flinke klim voor de meeste deelnemers. Bovenaan was daar als vanouds Mihai Turcitu die de wandelaars als een moderne rattenvanger van Hamelen naar boven lokte. Na de Lochemse Berg daalde eenieder langzaam maar zeker af richting Kasteel De Cloese. Om vervolgens via het kerkepad en de prachtige laat-negentiende eeuwse villawijk Berkeloord Lochem te doorkruisen. Na Lochem ging de weg verder naar Exel. En weer terug via Laren naar Lochem. Dwars door Lochem liep men verder naar het prachtige openluchttheater “De Zandkuil”.

Aan de wandeling lag het niet, maar met de bewegwijzering was dit keer net iets te spaarzaam omgegaan. Wandelaars misten hier en daar wel een pijltje. Zo snel als mogelijk werden alsnog de nodige pijlen geplaatst. Zo werd verder wandelwegwijsleed voorkomen.

Tegelijkertijd waren de weergoden de wandelaars goed gezind. Het was ietsje koeler en ook wat minder zonnig dan voorgaande dagen. Maar dat zal menig wandelaar zo aan het einde van de 4Daagse niet erg hebben gevonden. Het bleef droog en zeker niet te koud. Lekker doorlopen en op tijd finishen werd het motto. Zo bleef er nog tijd over voor het feest in en rond ‘t Onderschoer.

Daar aan het eind van de “Barcholia” stonden voor menig wandelaar familie en kennissen te wachten. En voor eenieder die dat geluk niet had, was er toch een feestelijke binnentocht met muziek in en voor ‘ t Onderschoer van zanger en entertainer Kappie, en met de vrolijke noten van het dweilorkest Deurdweilers Daeventer.