Voorbereiding Barchemse 4Daagse 2021

We zijn al gestart met de voorbereidingen voor volgend jaar. Omdat we nu nog niet weten hoe de corona-toestand in juli 2021 zal zijn, werken we een aantal scenario’s uit. Uitgangspunt is dat de Barchemse 4Daagse van 1 t/m 4 juli 2021 doorgaat. Volgens de huidige inzichten zal de grootste uitdaging zijn om bij de start en bij de rustpunten niet te veel wandelaars gelijktijdig bij elkaar in de buurt te laten zijn.

De start van de inschrijving wordt verschoven van de gebruikelijke datum 1 februari naar donderdag 1 april 2021. Op zich moet drie maanden inschrijfduur (april/mei/juni) voldoende zijn. Hopelijk zitten we dan midden in de vaccinatie, en is er meer duidelijkheid hoe alles (letterlijk) gaat lopen. Houd de website rond die tijd in de gaten.

Om het aantal wandelaars en daarmee de social distancing te kunnen controleren zullen we wellicht een maximaal aantal wandelaars per afstand toelaten. Waarschijnlijk kunnen we als organisatie dit pas half februari beslissen – volgens de dan geldende inzichten. In het verlengde hiervan is het eventueel een optie dat een wandelaar bij de verplichte voorinschrijving al een tijdslot uitkiest waarbinnen hij/zij vertrekt, met een maximaal aantal wandelaars per tijdslot.

Gelukkig kunnen we veel van de voorbereidingen voor de editie van 2020 ‘meenemen’ naar 2021. Zo waren de routes al voor het grootste deel uitgezet, en zal het vooral een kwestie zijn van het controleren van deze routes. Deze ‘nieuwe 15e editie’, van donderdag 1 t/m zondag 4 juli 2021, zal wederom 15 km als extra editie bevatten in aanvulling op de bekende dagelijkse afstanden van 20, 30, 40 of 50 km.

Hoewel 2020 een vreemd jaar is, vergeten we onze vrijwilligers niet. Het is een goed gebruik om tegen het eind van het jaar aan onze ruim 150 vrijwilligers te denken in de vorm van een kleine attentie. Dus, vrijwilligers, houd ook dit jaar weer rond half december jullie deurbel in de gaten! We hopen jullie een gemeende blijk van waardering op gepaste afstand te kunnen overhandigen.