Dag 2: Het gaat op rolletjes

Dag twee zit er alweer op. Gisteravond was het nog even spannend met de wolkbreuk en forse wind. Gelukkig waren we er vlot bij en konden we de startboog tijdig afbreken, maar de hekken moesten vanochtend weer overeind gezet worden. De temperatuur was vanochtend vroeg nog wat frisjes, maar juist prima voor een nieuwe wandeldag. En alles was even goed afgestoft, wat ook prettig was voor de wandelaars.

Vandaag gingen de routes richting het Grote Veld en Vorden. Wandelaar Henrieke Hukker komt van oorsprong uit Vorden en toch loopt ze vandaag voor het eerst mee met de vierdaagse. “Ik heb eerder andere vierdaagsen gelopen, en dan de 20 km. Nu voor het eerst hier en dan ook maar de 30 km. Echt pittig, maar als je lekker rustig aan doet komt het goed. Ik ga gewoon ervaren wat ik tegen kom. Af en toe een praatje met andere lopers. Heerlijk!”

De Barchemse dames van ‘Wie meugt weer’ waren na afloop heel tevreden over hun dag. “Het voelt als vakantie. Er is zo’n relaxte sfeer, ook bij de vrijwilligers. En we hebben lekker gelopen. Fijn dat het weer kan.” Ook de organisatie is tevreden. Ron Menop, evenementencommissaris, heeft een rustige dag gehad: “Het gaat op rolletjes, mooi dat het zo soepel loopt.”

We willen wel alle deelnemers die met de auto komen vragen om hun auto op de aangewezen parkeerplaats te zetten en niet in de straten in het dorp. Er is daar een tijdelijk parkeerverbod, aangegeven op de borden aan het begin van de straten. Vandaag heeft een parkeerwacht van de gemeente al een aantal waarschuwingen uitgedeeld. We hebben gratis parkeren georganiseerd om overlast voor de inwoners van Barchem te voorkomen. We hopen op ieders medewerking hiermee.

Tot morgen!