Dag 3: Bikkelen en genieten

Dag drie: de Berkelroute. Ook weer een prachtige tocht, en het weer werkte ook weer goed mee. We startten vandaag met wat minder lopers, inmiddels zitten we op 916 wandelaars. Je ziet dat het soms tegenvalt, of dat een enkeling helemaal niet gestart is door omstandigheden. Het Rode Kruis is onze rots in de branding om wandelaars bij te staan. Zij verzorgen elke dag vele voeten en andere pijnlijke plekken. Hierbij dan ook even een welgemeend dankjewel aan deze vrijwilligers! Met hun hulp kan menigeen ook deze dag wel meedoen. Wandelaar Yvonne loopt vanaf vandaag de 20 km in plaats van de 30 km. “Het is heerlijk lopen en mentaal gaat het geweldig, maar mijn lijf wil dit jaar niet meewerken. 30 km is teveel. Het Rode Kruis heeft m’n voeten ingepakt en met de organisatie kon ik regelen dat ik vanaf nu de afstand aanpas. Dan kan ik toch door. Gelukkig maar.” De derde dag is vaak de zwaarste dag. De impact van de eerste dagen laat zich voelen, en je weet dat er nog twee dagen te gaan zijn.

De route was dit jaar op een paar punten wat aangepast. Dit werd door de wandelaars zeer gewaardeerd. Nog wat meer afwisseling tussen bos en weiland, met het voetveer bij de Lebbenbrugge als hoogtepunt. Daar stond men graag voor in de rij. Bij de finish in Barchem buiten muziek van Radio Ideaal en binnen live muziek door Duo Een en Ander. Het is heerlijk ontspannen op het terras op het plein, met een zonnetje en veel gezelligheid. Zo kun je je optimaal mentaal voorbereiden voor de finishdag morgen. We hebben er nu alweer zin in!