Bereikbaarheid

Barchem ligt in de mooie Gelderse Achterhoek, tegen de glooiing van de Kalenberg. Hieraan dankt dit dorp zijn naam, als “heim” (huis) tegen de “barg” (berg).

Barchem ligt aan een kruising van wegen die elk naar Lochem, Borculo en Ruurlo leiden. En via pittoreske weggetjes zijn plaatsen als Vorden en Zwiep eenvoudig te bereiken. Barchem is dus goed bereikbaar per fiets, per auto, met de bus en uiteraard … wandelend.

Openbaar Vervoer
Buslijn 56 van Arriva, tussen Deventer en Borculo, rijdt door Barchem. Op de website van Arriva of op 9292 (planner voor openbaar vervoer in Nederland) vindt u meer informatie.

Mocht u van verder komen, dan kunt u de trein nemen en in de NS-stations Lochem of Ruurlo uitstappen, beide op ruim 5 kilometer afstand van Barchem. Vanaf Lochem kunt u met de buurtbus en lijndienst 56 Barchem bereiken. Ter voorbereiding op de 4Daagse kunt u deze afstanden natuurlijk ook wandelend afleggen.

Met de auto
Met de auto bereikt u Barchem vanuit het westen en noorden door afrit Lochem (nr. 26) van de autosnelweg A1 te nemen, en nabij Lochem de borden met Barchem te volgen. Vanuit het zuiden en zuidwesten kunt u het beste de autosnelweg A12 volgen en nabij Arnhem op knooppunt Velperbroek de autosnelweg A348 naar Dieren/Zutphen nemen. Nabij Zutphen volgt u de borden naar Lochem en vervolgens naar Barchem.

Het is mogelijk om uw auto te parkeren op een speciale parkeergelegenheid. Bij binnenkomst in Barchem wordt door middel van borden de route naar de parkeerplaats duidelijk aangegeven.

Fietsverhuur
U kunt in de buurt fietsen huren.