Inschrijving Barchemse 4Daagse 2024 gestart!

Tegen het einde van de eerste inschrijfdag, vandaag vrijdag 1 maart, bedraagt het aantal ingeschreven wandelaars al ruim 150. Dat is een goed begin, maar er kunnen er nog meer bij! Wandelaars die willen genieten van vier dagen lang 15, 20, 30, 40 of 50 km wandelen in de mooie omgeving rond Barchem kunnen zich nog tot eind juni aanmelden via www.barchemse4daagse.nl. Het wandelevenement vindt dit jaar plaats van donderdag 4 t/m zondag 7 juli.

Samenvatting Barchemse 4Daagse 2023

De Barchemse 4Daagse van 2023 is inmiddels afge”lopen”. Aan het begin van de eerste wandeldag, donderdag 29 juni, stond de teller op 1059 wandelaars: 245/576/181/43/14 voor de 15/20/30/40/50 kilometer. Van hen hebben in totaal 896 deelnemers alle vier dagen reglementair uitgelopen.

De Barchemse 4Daagse is één van de weinige Nederlandse wandelvierdaagsen waarbij het gaat om de prestatie om vier dagen uit te lopen, én waarbij de wandelaars kunnen kiezen voor een afstand van 50 kilometer.

Nagenieten
Voor een kort verslag van alle wandeldagen: zie de rubriek Nieuws in de blauwe menubalk, en zie onze Facebook-berichten. Voor een korte sfeerimpressie van deze editie van de Barchemse 4Daagse kunt u terecht in ons fotoalbum; klik daarvoor op Foto’s in de blauwe menubalk. Deze foto’s zijn gemaakt door Johan Braakman voor de Barchemse 4Daagse. Hier vindt u ook steeds een uitgebreide link naar meer foto’s die geplaatst zijn op Achterhoek Foto en RTV Ideaal.
De foto’s die op de tweede wandeldag (30 juni) zijn gemaakt, en op zondag aan de wand van ’t Onderschoer hingen, kunt u eventueel nog terugzien en bestellen via www.wandelsportfoto.nl.

Een grande finale

Het slotstuk van onze Barchemse 4Daagse is traditiegetrouw de Twentekanaalroute. Een hele afwisselende route met klimmetjes, bos en open veld, natuurlijk het kanaal twee keer over en mooie stukken Lochem.

De dag begon koel met een zonnetje, wat het beklimmen van de Kale Berg een feestje maakte. De sfeervolle muziek van harp en accordeon maakte het helemaal af. De appeltaart in Lochem vond gretig aftrek, waarnaar het lekker doorlopen was richting Exel. De lange routes gingen daar door richting Laren. De terugweg ging weer via het Openluchttheater waar de Zompenkaerls zorgden voor de begeleiding bij de soep en broodjes. En natuurlijk was op het dorpsplein het feestje van de aankomst al snel in volle gang. Na het in ontvangst nemen van de welverdiende medaille was er alle ruimte om te genieten van de prestatie, het zonnetje, de heerlijke smoothies, ijs, snacks muziek en een lekker drankje.

Het zit er voor dit jaar weer op. Heel veel dank aan de enthousiaste wandelaars, de vrijwilligers, de sponsors en alle andere betrokkenen. We hebben nu al zin in volgend jaar. Tot dan!

Berkelroute met buien

Na twee mooie wandeldagen zonder regen moesten de wandelaars zich vandaag iets flexibeler opstellen voor wat betreft het weer. Toch genoot iedereen van de Berkelroute, met natuurlijk als ludiek onderdeel het trekpontje over de Slinge bij de Lebbenbrugge. Je kunt wel merken dat de wandelaars al drie dagen ‘in de benen’ hebben. Er werd dan ook meerdere keren een beroep gedaan op het Rode Kruis (op de rustpunten en in ’t Onderschoer) of de fysio in ’t Onderschoer. Gelukkig kwamen ze toch weer ruim op tijd enthousiast de finish over. Hier kun je alleen maar respect voor hebben!

Morgen zijn we al weer toe aan de laatste dag van ons prachtige evenement. Dan gaan we traditiegetrouw richting Lochem, Ampsen en Exel op de Twentekanaalroute. De langere afstanden wandelen via de bossen van ’t Kranegoor en landgoed Verwolde naar Laren. Kijk vooral ook op onze Facebook-pagina voor meer indrukken van deze Barchemse 4Daagse.

Genieten langs de Veengoot

Dag 2 zit er al weer op. De tijd vliegt… De flink aangepaste Veengootroute heeft veel positieve reacties opgeleverd, het is altijd fijn om te horen wat goed bevalt en waar nog verbeteringen mogelijk zijn. Onze vrijwilligers waren weer overal te vinden, bij de start, op de lastige oversteken, de controlepunten, de rustpunten, de fietsenparkeerplaats en bij de aankomst. Het is top dat we zoveel mensen bereid vinden om te helpen, zodat de wandelaars zorgeloos kunnen meedoen. Hierbij dus een enorm groot DANK JE WEL naar alle hulp deze dagen! We zijn er blij mee!
Vandaag was het weer helemaal geweldig, morgen is het verstandig om regenkleding mee te nemen. De temperatuur lijkt wel goed te blijven, zo’n 19 graden is prettig lopen. Fijne avond en veel succes morgen!

Een goede start!

Dag 1 2023: de Baaksebeekroute

De kop is eraf. Vanochtend om 6.00 uur klonk de gong voor de 40 en 50 km wandelaars in de sporthal van het Onderschoer. Ieder uur daarna vertrokken de 30, 20 en 15 km ook voor de eerste etappe van deze 16e editie; de Baaksebeekroute. De bijna 1100 wandelaars hadden in de vroege ochtend nog redelijk koel weer, maar het warmde snel op. De zon liet zich echter niet zien, waardoor het goed te doen bleef.

Bij de start merkten we dat de wifi bij de groep van de 20 km het tempo van de scanners niet helemaal kon bijbenen. Gelukkig was deze piek maar even en kon iedereen toch snel op weg. Er waren weer veel complimenten voor de prachtige routes, De Wiersse, Linde en Hagenbeek waren daarbij echte paradepaardjes. De Zompenkearls in Ruurlo hielden de wandelaars gemotiveerd om de laatste kilometers vol te houden. 

Al met al een goeie eerste dag, veel vertrouwde gezichten, enthousiaste deelnemers en betrokken vrijwilligers. Wat wil je nog meer?! Op naar dag 2!

Goede doel 2023: het O-team van de Barchemse voetbalvereniging SVBV

Jaarlijks zet de Barchemse 4Daagse een organisatie in het zonnetje die (financiële) steun en aandacht verdient. Dit jaar is de Barchemse voetbalvereniging SVBV de gelukkige. En wel een speciaal team binnen SVBV: het onderhoudsteam, kortweg O-team. Dit team van vrijwilligers komt elke vrijdagmiddag bij elkaar en zorgt dat het sportcomplex voortdurend in topconditie verkeert, zodat alle (andere) teams er onbezorgd sportief gebruik van kunnen maken.

Op 4 april 1948 zag Sport Vereniging Barchem Vooruit, kortweg SVBV, het levenslicht. Bijna 75 jaar later, op 31 maart en 1 april 2023, viert de Barchemse voetbalvereniging deze verjaardag met een feestelijk jubileumweekend. Een mooie gelegenheid om aan SVBV kenbaar te maken dat de voetbalvereniging dit jaar het Goede Doel is van de Barchemse 4Daagse.

Waar het bij sponsoring vaak te doen is om naamsbekendheid – op voetbalshirts of langs de lijn – in ruil voor geld, hadden we bij de Barchemse 4Daagse een andere gedachte. Graag willen we mensen ondersteunen die niet ‘in the picture’ staan, maar die wel onmisbaar zijn voor de dagelijkse activiteiten voor de vereniging. Toen was de link met het O-team al snel gelegd.

SVBV gebruikt het geschonken geld voor de aanschaf van nieuwe jassen voor het O-team, zodat ze ‘door weer en wind’ hun goede werk kunnen blijven doen.

Secretaris Anja Sprukkelhorst (links) en penningmeester Andrea Kortes van de Barchemse voetbalvereniging SVBV ontvangen een cheque uit handen van voorzitter Henk Luesink (rechts) van de Stichting Barchemse 4Daagse (foto: Bastiaan Brinkman)

Winnaars prijsvraag Wandelkrant 2022 zijn bekend!

Ook het afgelopen jaar hebben we vele inzendingen mogen ontvangen op onze prijsvraag in de Wandelkrant. De redactie heeft aselect drie winnaars getrokken die de slagzin “Wandeldorp Barchem is geweldig” hadden gevonden. Zij mogen een rondvlucht boven onze prachtige omgeving maken met Rene Verheugd.

Van harte gefeliciteerd en veel plezier met jullie vlucht:
– Gerrit Burkink uit Wichmond
– Patrick Huisken uit Barchem
– Garmien Feldkamp uit Vorden

En voor de andere deelnemers; komende 4Daagse zorgen we natuurlijk weer voor een uitdagende puzzel met een leuke prijs!

Samenvatting Barchemse 4Daagse 2022

De Barchemse 4Daagse van 2022 is inmiddels afge”lopen”. Aan het begin van de eerste wandeldag, donderdag 30 juni, stond de teller op 1027 wandelaars: 213/560/197/48/9 voor de 15/20/30/40/50 kilometer. Van hen hebben 862 deelnemers alle vier dagen reglementair uitgelopen: 7 wandelaars voor de 50 km, 37 voor de 40 km, 158 voor de 30 km, 489 voor de 20 km, en 171 wandelaars hebben vier maal de finish voor de 15 km bereikt.

De Barchemse 4Daagse is één van de weinige Nederlandse wandelvierdaagsen waarbij het gaat om de prestatie om vier dagen uit te lopen, én waarbij de wandelaars kunnen kiezen voor een afstand van 50 kilometer.

Nagenieten
Voor een kort verslag van alle wandeldagen: zie de rubriek Nieuws in de blauwe menubalk, en zie onze Facebook-berichten. Voor een korte sfeerimpressie van deze editie van de Barchemse 4Daagse kunt u terecht in ons fotoalbum; klik daarvoor op Foto’s in de blauwe menubalk. Deze foto’s zijn gemaakt door Gradus Derksen van Joosthuis Producties.
De foto’s die op de eerste wandeldag (30 juni) zijn gemaakt kunt u eventueel nog terugzien en bestellen via www.wandelsportfoto.nl.
Ook op de website Heopa Wandel Blog heeft wandelaar Henk van der Sanden beschreven op welke wijze hij van de vier wandeldagen genoten heeft, voorzien van vele foto’s.

Het Nationaal MS Fonds was dit jaar het Goede Doel van de Barchemse 4Daagse. In aanvulling op een bedrag van 500 euro vanuit de Stichting Barchemse 4Daagse, zat er nog een aanvullend bedrag in de twee verzegelde collectebussen, die aan het Nationaal MS Fonds zijn overhandigd.